Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Kyllingbryst med skinn
420 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
1 ss
Sukkererter
1 pakke
Gulrot
1 stk
Solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan tilberedes på to måter. Du kan enten dele kyllingen i terninger, brune i pannen og så ha i grønnsaker og til slutt den sursøte sausen (som i en wok). Eller du kan gjøre som i beskrivelsen over, servere separat.
Sett ovnen på 200 grader og sett over en stekepanne til steking av kylling.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele
Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk
Sett til siden og la det etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper.
Brun dem på skinnsiden i en blanding av olje og smør på middels varme til de er gylne og lett sprø.
Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste og stek videre i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar omtrent 15 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor godt de er brunet.
La dem hvile i 5-10 minutter før du skjærer opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68-70 grader, noe som er fint for kyllingbryst.
Ha den sursøte sausen i en kjele og varm opp.
Skyll alle grønnsakene og kutt sukkererter i to, gulrøtter i skiver og rødløk i halvmåner. Ha litt solsikke-/rapsolje i stekepannen og fres.
Server kylling med ris, sursøt saus og stekte grønnsaker.
God middag!