Kylling i sursøt saus med ris

Kylling i sursøt saus med ris

Ny oppskrift
Under 0 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Salt
    Kyllingbryst med skinn
    420 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Smør
    1 ss
    Sukkererter
    1 pakke
    Gulrot
    1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Denne retten kan tilberedes på to måter. Du kan enten dele kyllingen i terninger, brune i pannen og så ha i grønnsaker og til slutt den sursøte sausen (som i en wok). Eller du kan gjøre som i beskrivelsen over, servere separat.

    Sett ovnen på 200 grader og sett over en stekepanne til steking av kylling.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele
    Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk
    Sett til siden og la det etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
    Krydre kyllingbrystene med salt og pepper.
    Brun dem på skinnsiden i en blanding av olje og smør på middels varme til de er gylne og lett sprø.
    Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste og stek videre i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar omtrent 15 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor godt de er brunet.
    La dem hvile i 5-10 minutter før du skjærer opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68-70 grader, noe som er fint for kyllingbryst.
    Ha den sursøte sausen i en kjele og varm opp.
    Skyll alle grønnsakene og kutt sukkererter i to, gulrøtter i skiver og rødløk i halvmåner. Ha litt solsikke-/rapsolje i stekepannen og fres.
    Server kylling med ris, sursøt saus og stekte grønnsaker.
    God middag!