Ovnsbakt torsk med stuede gulrøtter, erter og kokte poteter

Ovnsbakt torsk med stuede gulrøtter, erter og kokte poteter

Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvetemel
    • melk
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    • vann
    Torskefilet
    700 g
    Gulrot
    600 g
    Smør
    Hvetemel
    Melk
    4 dl
    Salt
    Pepper
    Olje
    Erter
    200 g
    Folvapoteter
    700 g
    Vann
    Gressløk
    0,5 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Smelt litt smør og ha over potetene og fisken. Fisken kan også stekes i stekepannen, om dere liker det bedre.

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Kok ca 700 g folvapoteter i en kjele i 20-25 minutter, eller til potetene er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til erter i punkt 5.
    Fordel ca 700 g torskefilet i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i 8-10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
    Skrell og kutt ca 600 g gulrot i små terninger. Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Stek gulrotterningene i 3-5 minutter. Rør inn 2 ss hvetemel, og spe på med 4 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la det småkoke til gulrotterningene er møre og sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.
    Kok ca 200 g erter med potetene de siste ca 2 minuttene av koketiden.
    Finhakk 1/2 pk gressløk, og strø over retten ved servering.
    God middag!