Ovnsbakt torsk med stuede gulrøtter, erter og kokte poteter
Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Torskefilet
700 g
Gulrot
600 g
Smør
Hvetemel
Melk
4 dl
Salt
Pepper
Olje
Erter
200 g
Folvapoteter
700 g
Vann
Gressløk
0,5 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smelt litt smør og ha over potetene og fisken. Fisken kan også stekes i stekepannen, om dere liker det bedre.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok ca 700 g folvapoteter i en kjele i 20-25 minutter, eller til potetene er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til erter i punkt 5.
Fordel ca 700 g torskefilet i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i 8-10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Skrell og kutt ca 600 g gulrot i små terninger. Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Stek gulrotterningene i 3-5 minutter. Rør inn 2 ss hvetemel, og spe på med 4 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la det småkoke til gulrotterningene er møre og sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.
Kok ca 200 g erter med potetene de siste ca 2 minuttene av koketiden.
Finhakk 1/2 pk gressløk, og strø over retten ved servering.
God middag!