Laksetaco med salsa og tortilla

Laksetaco med salsa og tortilla

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Solsikke-/rapsolje
Laksefilet
600 g
(Fisk)
Taco kryddermiks
1 pose
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Mais
1 pakke
Hjertesalat
1 pakke
Cherrytomater
1/2 pakke
Salsa
1 beger
Fullkornstortillaer
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tips 1: Laksen bør ikke gjennomstekes helt, den smaker bedre med en litt rå kjerne. Husk at ettervarmen vil bake fisken videre også etter at den er tatt ut av ovnen, så ta den heller ut litt for tidlig enn litt for sent. Tips 2: Har du osterester kan du ha en skive mellom to trekanter med tortilla og ha i ovnen et par minutter så osten smelter.

Sett ovnen på 200 grader.
Dersom du ønsker ris, skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele
Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk.
Sett til siden og la det etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Del laksen i terninger à 2x2 cm.
Ha tacokrydder i en dyp tallerken og vend laksebitene i krydderet slik at de blir dekket.
Ha laksebitene i en ildfast form med litt olje og stek dem i ovnen i 8–10 minutter (se tips 1).
MANGLER 1/2 PK SETERRØMME UNDER TORTILLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sil av vannet i maisboksen. Kutt salat i strimler og tomater i biter. Ha grønnsakene i hver sin bolle.
Skjær tortillalefsene i passe store kakestykker (se tips 2). Server rosa laksetaco med salsa, rømmekolle, hjertesalat, tomat, mais og eventuelt ris.
God middag!