Pannestekt lyr med dampede gulrøtter, grovknuste poteter og soyasmør
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Småpoteter
300 g
Smør
1 ss
Kryddersmør
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Soyasaus
1 ss
Gulrøtter
400 g
Lyrfilet
375 g
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 401 kcal
- Fett:
- 1 g
- Karbohydrater:
- 62 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gulrøttene i 2 minutter, hell av vannet og stek dem i en stekepanne med 1 ss smør, litt av hvitløken og 1 ss honning. Ha over hakket persille rett før servering.
Skyll potetene, og kok dem i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til gulrøttene.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken.
Ha kryddersmøret i en kjele, og kok opp. Smøret skal småkoke til det får en nøtteaktig lukt og en lett brunfarge. Rør i det med jevne mellomrom, så det ikke brenner seg eller setter seg i bunnen. Rør inn sjalottløken, hvitløken og 1 ss soyasaus. La soyasmøret stå på lav varme frem til du skal spise.
Kok gulrøttene i kjelen fra steg 1 i 5–6 minutter.
Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i et tynt lag med mel (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Sil vannet av potetene når de er ferdig kokt, og grovknus dem med en visp eller stapper. Bland inn 2 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Kutt sitronen i båter, og server den ved siden av retten.
God middag!