Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
Kålrot
1 stk
Grønne bønner
150 g
Makaroni
500 g
Bolognesesaus
2 pakke
Salt
Panko
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne begge formene samtidig så er middagen ferdig på 123 på dag nr 2. En enkel salat kan gjerne serveres på dag 2, eller dele på to dager en med sellerirot
Sett ovnen på 210 grader varmluft og kok opp rikelig med vann til makaroni.
Kok makaronien i omtrent 8 minutter og hell den over i et dørslag når den er ferdig. La den renne godt av seg.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en annen kjele.
Skrell og kutt rotgrønnsakene i terninger eller staver. Bruk halvparten av grønnsakene dag 1 og halvparten dag 2.
Ha rotgrønnsakene i kokende vann i ca. 8-10 min til de er møre.
Sil av vannet og ha grønnsakene tilbake i kjelen. Vend inn 1-2 ss smør og smak til med salt og pepper
Ha kjøttsausen i en gryte og varm forsiktig opp. Når kjøttsausen koker, smaker du eventuelt til med salt og pepper (se tips).
Bland inn den kokte makaronien med kjøttsausen, hell over i en ildfast form og stryk den jevnt utover.
Hell hvit saus over og dryss litt panko/brødkrumme på toppen for litt krønsj.
Sett formen i ovnen og bak til den er gyllen på toppen. Dette tar ca. 10–15 minutter.
Du kan eventuelt sette på grillelementet hvis det går tregt. Formen er varm i seg selv og skal bare ha den siste finishen og gløden på toppen.
Server makaroniform med rotgrønnsaker.
God middag!