Sitruskrydret laksefilet med stekt hjertesalat og epledressing
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Yoghurt naturell
½ pakke
Grønt eple
½–1 stk
Laksefilet
180 g
Sitruskrydder
½ pakke
Hjertesalat
½ stk
Asparges
1 bunt
Smør
1 ss
Poteter, kokte og marinerte
1 pakke
Soyasaus
1 ss
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 653 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 39 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan fint tilberedes på grillen. Legg 2–3 tynne sitronskiver i taksteinsmønster på grillen, og legg fiskestykket oppå sitronskivene. Sitronen gir god smak til fisken, samtidig som den gjør at fisken ikke setter seg fast!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Legg potetene i en ildfast form, klem dem litt flate, og ha på 1 ss soyasaus og 1 ss smør. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gjennomvarme og litt sprø.
Del hjertesalaten i to gjennom stilkfestet, skyll og rist av vannet. Ruccolaen og lollosalaten skal brukes i en annen rett. Kutt bunnene av aspargesene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med sitruskrydderet, salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Ta fisken ut av pannen. Skyll stekepannen, og varm den opp til høy varme. Ha i litt ny olje, og stek aspargesen og salaten i 2–3 minutter, til salaten er gyllen og aspargesen er mør. Tilsett 1 ss smør, og krydre med salt og pepper.
Kutt eplet i små terninger. Bland epleterningene og yoghurten sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!