Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
Makaroni
150 g
Blomkålbuketter
150 g
Erter
1 pakke
Bechamelsaus
1 pakke
Revet gouda
1 pakke
Stekepølse
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Restaurantsalat
1 pakke
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Del pølsene i fire på langs, men bare nesten til toppen. Pølsene skal henge sammen øverst og ha fire «ben». Nå skal pølseblekksprutene stekes.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft og sett over en stor kjele med vann til pasta og grønnsaker.
Kutt blomkålen i små buketter.
Kok makaroni og blomkål i 5 minutter. Tilsett erter når det er to minutter igjen av koketiden. Hell av vannet og ha pasta og grønnsaker tilbake i den tomme kjelen. Tilsett bechamel og rør til sausen er varm. Ha i revet ost og rør godt (se tips). Om du ikke ønsker å blande grønnsakene med pastaen, kan disse kokes for seg.
Del pølsene i fire på langs, men bare nesten til toppen. Pølsene skal henge sammen øverst og ha fire «ben». Stek pølsene i olje i en stekepanne til de er gylne på alle sider. Pølsene kan selvfølgelig stekes hele om du foretrekker det.
Skyll salaten, tørk den lett og ha den i en bolle. Kutt tomaten i biter og ha den i salaten.
Server mac & cheese med pølseblekksprut og salat.
God middag!