Hjemmelagde fiskekaker med frisk råkostsalat, kokte poteter og karrisaus

Hjemmelagde fiskekaker med frisk råkostsalat, kokte poteter og karrisaus

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Egg
    • hvetemel
    • melk
    • pepper
    • potetmel
    • salt
    • smør
    Seifilet
    300 g
    Poteter
    350 g
    Gulrot
    300 g
    Gressløk
    1/2 pakke
    Karri
    1 pakke
    Estragon
    1 bunt
    Grønnsaksbuljong
    1/2 pakke
    Sitron
    1/2 stk
    Eple
    1 stk
    Melk
    2 dl
    Smør
    1 ss
    Hvetemel
    1 ss
    Egg
    1 stk
    Potetmel
    1 ss
    Salt
    1/2 ts
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Stek en liten test av fiskekakedeigen først. Juster så ønsket mengde av salt og pepper.

    Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Finhakk gressløken. Skjær halvparten av fisken i grove terninger, og skjær resten i små terninger.
    Legg de grove fisketerningene i en blender eller i et litermål. Ha i egget, 1 ss potetmel, 1/2 ts salt og litt pepper. Kjør blandingen sammen til en glatt deig i blenderen, eller med en stavmikser. Rør inn gressløken og de små fisketerningene med en skje.
    Skrell gulrøttene. Riv eplet og gulrøttene på et rivjern, og bland sammen i en serveringsskål. Smak til med saft fra sitronen.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Legg toppede spiseskjeer med fiskefarse i stekepannen og trykk dem forsiktig ut til små kaker. Stek i ca. 2 minutter på den ene siden, snu, og stek i ca. 1 minutt på den andre siden, eller til fiskekakene er gjennomstekte.
    Smelt 1 ss smør i en liten kjele på middels varme. Rør inn 1 ss hvetemel. Tilsett ca. 2 dl melk, litt og litt, under omrøring. Ha i grønnsaksbuljongen, og smak til med karri- og estragonkrydderet. Kok opp, og la sausen småkoke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
    412 kcal Protein: 33 g. Karbohydrat: 52 g. Fett: 6 g.
    God middag!