Hjemmelagde fiskekaker med frisk råkostsalat, kokte poteter og karrisaus
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- melk
- pepper
- potetmel
- salt
- smør
Seifilet
300 g
Poteter
350 g
Gulrot
300 g
Gressløk
1/2 pakke
Karri
1 pakke
Estragon
1 bunt
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Sitron
1/2 stk
Eple
1 stk
Melk
2 dl
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Egg
1 stk
Potetmel
1 ss
Salt
1/2 ts
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek en liten test av fiskekakedeigen først. Juster så ønsket mengde av salt og pepper.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Finhakk gressløken. Skjær halvparten av fisken i grove terninger, og skjær resten i små terninger.
Legg de grove fisketerningene i en blender eller i et litermål. Ha i egget, 1 ss potetmel, 1/2 ts salt og litt pepper. Kjør blandingen sammen til en glatt deig i blenderen, eller med en stavmikser. Rør inn gressløken og de små fisketerningene med en skje.
Skrell gulrøttene. Riv eplet og gulrøttene på et rivjern, og bland sammen i en serveringsskål. Smak til med saft fra sitronen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Legg toppede spiseskjeer med fiskefarse i stekepannen og trykk dem forsiktig ut til små kaker. Stek i ca. 2 minutter på den ene siden, snu, og stek i ca. 1 minutt på den andre siden, eller til fiskekakene er gjennomstekte.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele på middels varme. Rør inn 1 ss hvetemel. Tilsett ca. 2 dl melk, litt og litt, under omrøring. Ha i grønnsaksbuljongen, og smak til med karri- og estragonkrydderet. Kok opp, og la sausen småkoke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
412 kcal
Protein: 33 g. Karbohydrat: 52 g. Fett: 6 g.
God middag!