Kremet pasta med laks, brokkoli og salsicciakrydder

Kremet pasta med laks, brokkoli og salsicciakrydder

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Penne
200 g
Litt salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Laksefilet
350 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Løk
1 stk
Hvitløk
¼ fedd
Salsicciakrydder
½ pakke
Rømmemiks
1 pakke
(Laktose)
Vann
½–1 dl
Brokkoli
½ stk
Spinat
1 pose
Salt
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

En skvis sitron vil gi et smaksløft til sausen.

Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–12 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Kutt brokkoli i små buketter. Skyll og tørk spinaten. Finhakk løk og hvitløk. Skyll laksen og del den i terninger.
Stek lakseterningene i 2–3 minutter, og krydre dem med salt og pepper. Legg dem over på en tallerken.
Varm opp en stekepanne eller vid kjele med olje. Stek løk, hvitløk og salsicciakrydder blankt.
Ha rømmemiks og litt vann i pannen, og kok opp. Vend inn brokkolibukettene og la alt små koke i 4–5 minutter. Vend inn spinaten underveis.
Smak til med salt, pepper og salsicciakrydder (se tips). Legg lakseterningene på toppen.
Vend den kokte pastaen inn i pastasausen eller server det hver for seg. Strø over revet gran biraghi og nyt!
God middag!