Grønnsakssuppe med vossakorv og løpstikke
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Evt. smør
- salt
- terning kjøtt-/grønnsaksbuljong
- vann
Kålrabi
1 bit
Gulrot
1 stk
Purreløk
1 stk
Poteter
400 g
Vossakorv
1 stk
Terning kjøtt-/grønnsaksbuljong
2 stk
Vann
1 l
Salsicciakrydder
½ pakke
Salt
Løpstikke
1 pakke
Langbrød av fullkorn
2 stk
Evt. smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten blir mer en lapskaus. Om du heller vil lage stekte pølser med rotmos, stekt purreløk og kokte poteter, så kan du det! Skulle du ha litt revet ost på lur, som for eksempel gran birgahi, strø den over suppen ved servering.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Stek brødene i 3–4 minutter før servering.
Kok opp en kjele med vann og buljong.
Skrell kålrabi og gulrot. Kutt purreløken på langs og skyll den godt. Skyll potetene i kaldt vann.
Del grønnsaker og poteter i terninger. Lag et snitt langs vossakorven og dra av skinnet. Del pølsen i biter.
Ha grønnsaker, poteter og pølsebiter i kjelen med buljong. Gi suppen et oppkok og la den småkoke i 10–15 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salsicciakrydder, salt og pepper. Skyll, tørk og grovhakk løpstikken. Strø den over suppen før servering.
Server grønnsakssuppe med vossakorv, med brød og smør ved siden av.
Om det skulle være noen rester igjen, egner denne retten seg godt til å fryse inn.
God middag!