Kylling i soya- og ingefærsaus med stekt pak choy og sesamris
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Jasminris
150 g
Sesamfrø
1 pakke
Kyllinglårfilet
400 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Pak choy
1 stk
Gul paprika
1 stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Chipotlemiks
½ pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 696 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 79 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ønsker å grille, kan du tre kyllingen på spyd, krydre med chipotlemiksen og pensle med soya- og ingefærsausen. Grill spydene i omtrent 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Grønnsakene kan også fint grilles.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Bland sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen.
Skrell og finhakk hvitløken, og skyll og kutt vårløken i biter. Del pak choyene i strimler gjennom stilken, slik at de fortsatt henger sammen. Skyll dem, og rist av vannet. Rens paprikaen, kutt den i strimler, og skjær kyllingen i terninger. Behold gjerne fettet på for bedre smak.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Legg kyllingen på en tallerken. Skru ned temperaturen til middels varme, og tilsett litt ny olje om nødvendig. Stek pak choyene, paprikaen og hvitløken i 2 minutter. Stek gjerne grønnsakene i to omganger. Ha kyllingen tilbake i stekepannen, og vend inn soya- og ingefærsausen. Gi det hele et oppkok, og smak til med chipotlemiksen, salt og pepper.
Vend inn vårløken rett før servering.
God middag!