Pannestekt torsk med hollandéssaus og gulrøtter med sitrontimian

Pannestekt torsk med hollandéssaus og gulrøtter med sitrontimian

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Sitrontimian
½ pakke
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Hollandéssaus
1 pakke
(Egg, Laktose)
Sitron
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
141 kcal
Fett:
1 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt honning og sitronsaft over gulrøttene og potetene før servering, for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i tykke skiver. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og gulrøttene i ovnen i 15–20 minutter. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha litt smør i stekepannen, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
Varm opp sausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Skyll og plukk bladene av sitrontimianen, og vend bladene inn med gulrøttene og potetene før servering. Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!