Pannestekt torsk med hollandéssaus og gulrøtter med sitrontimian
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Sitrontimian
½ pakke
Torskefilet
375 g
Hollandéssaus
1 pakke
Sitron
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 141 kcal
- Fett:
- 1 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt honning og sitronsaft over gulrøttene og potetene før servering, for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i tykke skiver. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og gulrøttene i ovnen i 15–20 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha litt smør i stekepannen, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
Varm opp sausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Skyll og plukk bladene av sitrontimianen, og vend bladene inn med gulrøttene og potetene før servering. Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!