Klassisk hamburger med frisk salat, coleslaw og ovnsbakte småpoteter
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
Småpoteter
300 g
Gulrot
1 stk
Finsnittet hodekål
150 g
Aioli
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Salt
½ ts
Homestyleburgere
300 g
Restaurantsalat
75 g
Tomat
1 stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1003 kcal
- Fett:
- 64 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også legge på en skive ost på burgeren det siste minuttet av steketiden! Jarlsberg, Norvegia, cheddar eller mozzarella er gode alternativer.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Fordel småpotetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell gulroten, og riv den på den grove siden av et rivjern. Ha gulroten og den finsnittede kålen i en serveringsskål. Vend inn ½ ts salt og 1 ss eddik. La grønnsakene stå på benken i 5–10 minutter, hell av laken, og bland inn aiolien. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med litt salt og pepper.
Skyll salaten, og kutt tomaten i skiver. Ha grønnsakene i separate serveringsskåler.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
Sett sammen hamburgere av hamburgerbrødet, hamburgerne, salaten, tomaten og coleslawen.
God middag!