Teriyakibakt laks i hjertesalat med mango, koriander og jasminris

Teriyakibakt laks i hjertesalat med mango, koriander og jasminris

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
Jasminris
150 g
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Mango
1 stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Chilimajones
75 g
(Egg, Sennep)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
876 kcal
Fett:
54 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du ikke bruke salatbladene som skåler? Del bladene i biter, og bland dem sammen med mango- og tomatbitene.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær laksen i terninger, og ha terningene i en smurt ildfast form. Vend inn teriyakisausen, og stek formen i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. 
Skrell mangoen, fjern stenen og kutt ønsket mengde av mangokjøttet i terninger. Kutt tomaten i terninger. Plukk bladene av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Fordel salatbladene på et serveringsfat.
Grovhakk korianderen, og kutt limen i båter. Fyll salatbladene med risen, laksen og tomat- og mangoterningene. Server chilimajonesen, korianderen og limebåtene til retten.
God middag!