Red rub-kylling med svart rissalat og sesam- og chilisaus
Roede

Red rub-kylling med svart rissalat og sesam- og chilisaus

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • vann
Svart ris
125 g
Vårløk
½ pakke
Nektarin
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Vann
1 l
Kyllinglårfilet
400 g
Red rub-krydder
¼ pakke
Olje
1 ss
Lime
1 stk
Sesam- og chilisaus
1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
703 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
65 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne.

Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
 Krydre kyllingen med red rub-krydderet og litt salt. Varm opp en stekepanne til middels til høy varme, og ha i 1 ss olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side. Skru ned varmen, og hold kyllingen varm frem til servering. 
 Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skyll og kutt nektarinen i båter. Skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen vårløken, nektarinen, gulrøttene, rødløken og den ferdigkokte risen. Fordel rissalaten på et serveringsfat, og strø over sesamfrøene. 
Kutt limen i båter, og server limebåtene og sesam- og chilisausen til retten. 
300 g Kylling: 125 g Sesam- og chilisaus: 1 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!