Hjemmelagde vårruller med storfe- og svinedeig, mangosalat og søt chiliglace
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Egg
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Agurk
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Gul løk
1 stk
Gulrot
250 g
Hjertesalat
1 stk
Hodekål
1 bit
Koriander
1 bunt
Mango
1 stk
Søt chiliglace
2 pakke
Svine- og storfedeig
400 g
Vårrullplater
1 pakke
Egg
1 stk
Olivenolje
Olje
Olje
2 dl
Pepper
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mat til overs? Vårrullene smaker fremdeles ypperlig etter en natt i kjøleskapet! Varm dem i ovnen, og spis til lunsj eller kvelds med ønsket tilbehør.
Skrell ca 250 g gulrot. Riv gulroten, 1 bit hodekål og 1 stk gul løk på et rivjern. Finhakk 1 pk koriander.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek ca 400 g svine- og storfedeig i ca 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, og stek videre i ca 3 minutter. Tilsett løken, hodekålen og gulroten, og stek videre i et lite minutt. Smak til med den finhakkede korianderen, 1 pk chiliflakes og salt.
Knekk 1 stk egg i en skål, og pisk det sammen med en gaffel.
Fordel 1 pk vårrullplater utover benken. Ha 2-3 spiseskjeer kjøtt- og grønnsaksfyll i en diagonal stripe på hver plate. Pensle med litt egg i kantene, og rull den ene siden av deigen over fyllet. Rull vårrullen sammen, og brett inn den øverste og den nederste kanten.
Varm opp en wokpanne eller en dyp stekepanne med 2 dl olje til middels høy varme. Test med en bit av vårrullplatene, hvis den freser i pannen har oljen riktig temperatur. Stek ca 4 vårruller av gangen i 2-3 minutter, eller til de er sprø og gyllenbrune. Snu dem jevnlig.
Kutt 1 stk agurk i terninger, og skyll og kutt 1 stk hjertesalat i strimler. Skrell og kutt 1 stk mango i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og topp med litt olivenolje, salt og pepper.
Server med 2 pk søt chiliglace.
God middag!