Kremet fiskesuppe med gulrøtter og fennikel

Kremet fiskesuppe med gulrøtter og fennikel

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Rødløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Fennikel
½–1 stk
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Kremfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Lyrfilet
200 g
(Fisk)
Sitron
1 stk
Smør
1 ss
Hvetemel
2 ss
Vann
5 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
634 kcal
Fett:
56 g
Karbohydrater:
12 g
Protein:
21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne litt godt brød og smør til suppen.

Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt gulrøttene i strimler. Kutt fennikelen i to på langs, fjern roten, og kutt den i tynne skiver. Finhakk eventuelt gress på fennikelen, og strø det over retten ved servering. Skjær fisken i terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek rødløken i omtrent 1 minutt. Rør inn 2 ss hvetemel, tilsett fiskebuljongen, og spe på med 5 dl vann. Kok opp, og tilsett gulrøttene og fennikelen. La suppen småkoke i 6–7 minutter. Rør inn kremfløten. Ha fisken i suppen når det gjenstår omtrent 3 minutter av koketiden. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen. 
God middag!