Kremet fiskesuppe med gulrøtter og fennikel
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
- vann
Rødløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Fennikel
½–1 stk
Fiskebuljong
1 pakke
Kremfløte
3 dl
Lyrfilet
200 g
Sitron
1 stk
Smør
1 ss
Hvetemel
2 ss
Vann
5 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 634 kcal
- Fett:
- 56 g
- Karbohydrater:
- 12 g
- Protein:
- 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne litt godt brød og smør til suppen.
Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt gulrøttene i strimler. Kutt fennikelen i to på langs, fjern roten, og kutt den i tynne skiver. Finhakk eventuelt gress på fennikelen, og strø det over retten ved servering. Skjær fisken i terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek rødløken i omtrent 1 minutt. Rør inn 2 ss hvetemel, tilsett fiskebuljongen, og spe på med 5 dl vann. Kok opp, og tilsett gulrøttene og fennikelen. La suppen småkoke i 6–7 minutter. Rør inn kremfløten. Ha fisken i suppen når det gjenstår omtrent 3 minutter av koketiden. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
God middag!