Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soya
Basisvarer:
- Litt salt
- paprikapulver
- salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Kyllinglår
520 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Soyasaus
2 ss
Salt
Paprikapulver
2 ts
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Squash
½–1 stk
Daal
400 g
Garam masala
½–1 pakke
Jasminris
150 g
Vann
Litt salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten er en ganske mild variant av en indisk rett. Tilsett gjerne chilliflak eller kajennepepper på kyllingen eller i daalen for å få den sterkere. Kutt kyllinglåret i leddet for å korte ned steketiden. Bøy låret, så ser du enkelt hvor du skal kutte.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Legg kyllingen i en ildfast form. Ha på olje og soyasaus, og krydre med salt, pepper og paprikapulver (se tips). Sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt. Det tar omtrent 25–30 minutter.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Kutt squash i terninger. Varm opp en kjele, og ha i olje, ønsket mengde masalakrydder og squash. Stek det i 3–4 minutter til squashen får litt farge. Dra kjelen til side, ha i daalen og juster tykkelsen med litt vann. Varm opp under omrøring. Smak til med salt, pepper og masalakrydder.
Server kylling med indisk daal og ris.
God middag!