Tunfisksalat med svart ris, wakametang og sesam- og chilisaus

Tunfisksalat med svart ris, wakametang og sesam- og chilisaus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Tunfisk
160 g
(Fisk)
Sesam- og chilisaus
½ pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Crispisalat
½ stk
Purre
½ stk
Agurk
½ stk
Goma wakame (sjøgressalat)
1 pakke
(Sesamfrø)
Sesam- og chilisaus
½ pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
556 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Når tunfisken såvidt er stekt, heter den «tataki». Ordet er japansk, og betyr at maten er servert rå eller såvidt stekt. Server gjerne litt soya- eller hoisinsaus til retten.

Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
 Skyll og strimle salaten. Del purren i to på langs, skyll den godt, og kutt den i tynne skiver. Kutt agurken i terninger. Ha salaten, purren, agurken og sjøgressalaten i en salatbolle, og vend inn halvparten av sesam- og chilisausen.  
 Ha sesamfrøene på en tallerken. Skjær tunfisken i to, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i et halvt minutt på hver side. Legg fisken på et fat, og pensle den med sesam- og chilisausen. Vend fisken i sesamfrøene, og skjær den i tynne skiver med en skarp kniv.
Server resten av sesam- og chilisausen til retten. 
God middag!