Tunfisksalat med svart ris, wakametang og sesam- og chilisaus
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Sesamfrø
1 pakke
Tunfisk
160 g
Sesam- og chilisaus
½ pakke
Crispisalat
½ stk
Purre
½ stk
Agurk
½ stk
Goma wakame (sjøgressalat)
1 pakke
Sesam- og chilisaus
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 556 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Når tunfisken såvidt er stekt, heter den «tataki». Ordet er japansk, og betyr at maten er servert rå eller såvidt stekt. Server gjerne litt soya- eller hoisinsaus til retten.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Skyll og strimle salaten. Del purren i to på langs, skyll den godt, og kutt den i tynne skiver. Kutt agurken i terninger. Ha salaten, purren, agurken og sjøgressalaten i en salatbolle, og vend inn halvparten av sesam- og chilisausen.
Ha sesamfrøene på en tallerken. Skjær tunfisken i to, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i et halvt minutt på hver side. Legg fisken på et fat, og pensle den med sesam- og chilisausen. Vend fisken i sesamfrøene, og skjær den i tynne skiver med en skarp kniv.
Server resten av sesam- og chilisausen til retten.
God middag!