Klassisk hamburger med friske grønnsaker, ranchdressing og ovnsstekte løkringer

Klassisk hamburger med friske grønnsaker, ranchdressing og ovnsstekte løkringer

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
Gul løk
1 stk
Chipotlemiks
½–1 pakke
Egg
1–2 stk
(Egg)
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Hvetemel
½ dl
Kjøttdeig
350 g
Hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Ranchdressing
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
892 kcal
Fett:
46 g
Karbohydrater:
65 g
Protein:
54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Løkringene kan frityrstekes. Varm opp en kjele med godt med olje, og friter løkringene i omtrent 3 minutter, eller til de er gylne. Friter løkringene i flere omganger, og la dem renne av seg på et tørkepapir.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell den gule løken, og kutt den i tykke skiver. Trykk skivene fra hverandre, slik at du får løkringer. Bland sammen ½ dl hvetemel og chipotlemiksen i en bolle, visp sammen eggene i en annen bolle, og ha pankoen i en tredje. Vend løkringene først i melblandingen, så i eggene og til slutt i pankoen. Pass på at løken er godt dekket. Fordel løkringene med godt mellomrom på et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og stek løkringene i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend om en gang underveis. Dryss over litt salt når løkringene er ferdig stekte, bruk gjerne flaksalt om du har det. 
Kna kjøttdeigen godt sammen, del deigen, og form to burgere. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerene i 2 minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen til middels varme, og stek dem videre i 3–4 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
Varm hamburgerbrødene i ovnen 3–4 minutter før servering.
Skyll og tørk salaten, kutt tomaten i skiver, skrell rødløken og kutt den i skiver. Legg salaten og tomat- og løkskivene på en tallerken, og ha dressingen i en liten skål. 
God middag!