Flowburger med rødbetehummus og gulrotfries
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
400 g
Plantebasert burger
1 pakke
Grove hamburgerbrød
2 stk
Crispisalat
½ stk
Agurk
½ stk
Rødbetehummus
200 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 624 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag lettsyltet agurk i stedet! Kutt agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin, og bland sammen agurkskivene, 1 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt i en serveringsskål.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver. Ha gulrotstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrotstavene i ovnen i 15 minutter. Vend på dem underveis.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek flowburgerne i 2–3 minutter på hver side.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2 minutter før servering.
Skyll og kutt salaten i grove biter. Kutt agurken i tynne skiver.
Sett sammen flowburgere av hamburgerbrødene, flowburgerne, salaten, agurken og rødbetehummusen. Server resten av rødbetehummusen som dipp til gulrotfriesene.
God middag!