Kyllingvinger med barbecuesaus, eplecoleslaw og maiskolber
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Overvinger av kylling med timian og hvitløk
480 g
Barbecuesaus
1 pakke
Maiskolbe
1 stk
Smør
1 ss
Coleslaw
220 g
Grønt eple
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1018 kcal
- Fett:
- 52 g
- Karbohydrater:
- 90 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan tilberedes på grillen hvis været tillater det. Pensle kyllingvingene med barbecuesausen, og grill dem på indirekte varme i omtrent 12 minutter. Pensle maiskolbene med smeltet smør, og tilbered dem på samme måte.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til maisen.
Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir. Ha halvparten av barbecuesausen over kyllingen, og vend det godt sammen. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 15 minutter, til den er gjennomvarm.
Maisen må renses før bruk. Fjern dekkbladene og alle småhårene som omkranser selve maiskolben. Del maiskolben i to, og ha den i det lettsaltede vannet. La maisen trekke i omtrent 10 minutter. Hell av vannet, og ha på 1 ss smør.
Riv eplet på den grove siden av et rivjern. Vend sammen eplet og coleslawen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Server resten av barbecuesausen ved siden av retten.
God middag!