Asiatisk laks med potetpuré og ovnsbakte gulrøtter
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Lettmelk
1 dl
Smør
1 ss
Gulrøtter
400 g
Ingefær
1 bit
Kinesisk hvitløk
½ stk
Spinat
100 g
Lime
1 stk
Laksefilet
325 g
Chiliflak
1 pakke
Teriyakisaus
1 pakke
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 652 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 57 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en miksmaster når du lager potetpuréen for å få den ekstra luftig!
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell potetene og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl av melken, litt og litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Skrell gulrøttene, ingefæren og hvitløken. Skyll spinaten og limen godt i kaldt vann. Kutt gulrøttene i to på langs, og deretter på tvers. Finhakk ønsket mengde av ingefæren og hvitløken. Fordel gulrøttene, ingefæren og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i omtrent 10 minutter.
Riv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten. Legg laksestykkene oppå gulrøttene og topp dem med det revne limeskallet. Krydre med chiliflakene og litt salt, og stek fisken og grønnsakene i ovnen i omtrent 12 minutter til, til laksen flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med saft fra halve limen rett før servering.
God middag!