Medisterkaker og julepølser med rødkål, rosenkål og brun saus
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- salt
- smør
- vann
Medisterkaker
200 g
Medisterpølse
150 g
Rødkål
1 pakke
Rosenkål
200 g
Oksebuljong
1 pakke
Poteter
350 g
Hvetemel
1,50 ss
Smør
1,50 ss
Vann
2 dl
Kjøttkakekrydder
0.50 pakke
Olje
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødkålen kan også varmes i vannbad i posen.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt endene av rosenkålene, fjern eventuelt stygge blader, og del rosenkålene i to.
Varm opp en kjele med 1,5 ss smør til middels høy varme. Rør inn 1,5 ss hvetemel, og stek til jevningen er nøttebrun. Spe på med 2 dl vann, litt og litt, mens du rører. Tilsett kjøttkakekrydderet og oksebuljongen, kok opp, og la det småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt.
Lag små snitt i overflaten av medisterpølsene. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek medisterkakene og medisterpølsene i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Varm rødkålen opp på middels varme under omrøring.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek rosenkålen i 3-4 minutter. Krydre med salt.
God middag!