Medisterkaker og julepølser med rødkål, rosenkål og brun saus

Medisterkaker og julepølser med rødkål, rosenkål og brun saus

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvetemel
    • olje
    • salt
    • smør
    • vann
    Medisterkaker
    200 g
    Medisterpølse
    150 g
    Rødkål
    1 pakke
    Rosenkål
    200 g
    Oksebuljong
    1 pakke
    Poteter
    350 g
    Hvetemel
    1,50 ss
    Smør
    1,50 ss
    Vann
    2 dl
    Kjøttkakekrydder
    0.50 pakke
    Olje
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Rødkålen kan også varmes i vannbad i posen.

    Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Kutt endene av rosenkålene, fjern eventuelt stygge blader, og del rosenkålene i to.
    Varm opp en kjele med 1,5 ss smør til middels høy varme. Rør inn 1,5 ss hvetemel, og stek til jevningen er nøttebrun. Spe på med 2 dl vann, litt og litt, mens du rører. Tilsett kjøttkakekrydderet og oksebuljongen, kok opp, og la det småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt.
    Lag små snitt i overflaten av medisterpølsene. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek medisterkakene og medisterpølsene i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
    Varm rødkålen opp på middels varme under omrøring.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek rosenkålen i 3-4 minutter. Krydre med salt.
    God middag!