Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Evt. smør
- hvitløk
- pepper
- rosmarin, timian eller oregano
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rosmarin, timian eller oregano
1 ts
Laksefilet
350 g
Smør
1 ss
Pepper
Brokkolibuketter
150 g
Evt. smør
1 ss
Urtesaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag er brokkolien din oppgave. Del brokkolien i to så den ligger støtt. Skjær av stilken. Skrell den og del den i biter. (PS: stilken er like god som blomsten, om ikke bedre. Ta en smak da vel!) Del resten av brokkolien i små buketter. Kok grønnsaken i 3–4 minutter. Få hjelp av en voksen til å sette på vann og sile det av når brokkolien er ferdig.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann.
Skyll potetene og kutt dem i båter. Ha potetene på et stekebrett med bakepapir. Knus hvitløksfeddene med flatsiden av kniveggen. Ha hvitløk, olje og urter over potetene, sett brettet i ovnen og stek potetene til de er gyllne og møre, i omtrent 20–25 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med papir. Del den eventuelt i porsjoner. Ha fisken over i en ildfast form. Fordel smøret over fisken og ha på pepper om ønskelig. Sett formen i ovnen og stek fisken i 8–12 minutter. Laksen skal være saftig og fremdeles med en litt fuktig kjerne. Laks og poteter kan stekes i ovnen samtidig.
Kok brokkolien i 3–4 minutter. Hell av vannet og vend inn smør.
Varm sausen i en kjele under omrøring. Om du vil varme sausen i posen, gjør som beskrevet under.
Legg posen med saus i en kjele med varm vann. La den småkoke i omtrent 10 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell sausen forsiktig over i en skål.
Server bakt laks med stekte poteter, brokkoli og urtesaus.
Brokkoli er en kålplante som kommer fra Italia. Brokkolien er i slekt med blomkål og kalles også for aspargeskål. De fleste av oss velger å spise den fine grønne blomsten, men har du prøvd å spise stilken også? Stilken er mild og sprø, skrell den og kutt den i staver, spis den rå eller kok dem forsiktig sammen resten av brokkolien neste gang du skal ha brokkoli til middag. Server med smør og nyt. Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har, full av blant annet Folat som bidrar til redusert utmattelse og tretthet. Vitamin-C styrker immunforsvaret og øker opptaket av jern og kostfiber som bidrar til normal tarmflora. Stilken er like næringsrik som blomsten, så her er det bare å kose seg.
God middag!