Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- kjøttbuljongterning
- salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Poteter
500 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Vossakorv
350 g
Rotmos
1 pakke
Løk
1½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Hvetemel
1 ss
Vann
4 dl
Kjøttbuljongterning
1 stk
Soyasaus
1–2 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne med ketsjup, sennep, jalepenos eller rå løk.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Vask potetene og kutt dem i båter. Ha potetbåtene over på et stekebrett kledd med bakepapir. Ha over olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking. Kok opp en kjele med vann til vossakorv og rotmos.
Vossakorven og rotmosen skal trekke i emballasjen i omtrent 15 minutter. Når vossakorven har trukket i 15 minutter, ta den ut av vannet og pakingen, del den i porsjonsstykker og lag snitt i skinnet. Lag litt plass til pølsene på stekebrettet og stek dem med potetbåtene i 5–10 minutter. Hold rotmosen varm i kjelen frem til servering, og ha den over i en serveringsskål når resten er klart.
Kutt løk i tynne skiver. Stek løken i en stekepanne med olje til den er lett brunet. Tilsett hvetemel, rør rundt og hell på buljong. Kok opp og la det småkoke i minst 5 minutter. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
Server pølser med løksjy, rotmos og ovnsbakte poteter.
God middag!