Rask fiskegryte med fennikel og gressløk
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
Fiskesuppebase
800 g
Vårløk
½ pakke
Gulrøtter
½ pakke
Fennikel
1 stk
Sous vide-poteter
1 pakke
Salt
Varmrøkt krydderlaks
300 g
Gressløk
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en annen vri på retten, tilsett litt karri og/eller fennikelfrø i fiskegryta. Da freser du bare 1 ss krydder i litt olje i 30 sekunder på middels temperatur før du tilsetter det i suppebasen. Server gjerne grovt brød ved siden av.
Ha suppebasen over i en kjele og varm forsiktig opp. Rør av og til (se tips).
Del krydderlaksen i mindre biter. Skrell gulrot, og vask vårløk og fennikel. Kutt grønnsakene i strimler eller riv dem på et rivjern. Del poteter i terninger.
Ha grønnsaker og poteter i suppebasen, og la det hele småkoke i 10 minutter, til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper (se tips). Legg krydderlaksen på toppen eller vend den inn rett før servering.
Skyll, tørk og finhakk gressløk. Dryss den over gryta før servering.
Server fiskegryte med grønnsaker.
Dette er en rett som fint kan fryses og varmes opp igjen ved en senere anledning.
460 g??
Energiinnhold: 400 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!