Ovnsbakt torsk i dill- og purreløksaus med potet og smørdampet gulrot
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- pepper
- salt
- smør
- vann
Torskefilet
350 g
Gulrot
400 g
Poteter
350 g
Minipurreløk
0.50 stk
Sitron
0.50 stk
Dill
1/2 pakke
Hvetemel
1 ss
Smør
1 ss
Smør
1 ss
Melk
2 dl
Vann
2,50 dl
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle før du har den i ovnen. Dette gjør fisken fastere, og sjansene for et vellykket resultat øker!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt purreløken i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i skiver. Finhakk dillen. Skrell og kutt gulrøttene i staver.
Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Stek purreløken i 1-2 minutter, til løken er blank. Rør inn hvetemelet, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og smak til med salt. Skru ned temperaturen, og tilsett dillen og saften fra sitronen.
Skjær torsken i porsjonsstykker. Fordel fiskestykkene i en ildfast formen, og hell over dill- og purreløksausen. Stek i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Sett en kjele med 5 dl vann, 1 ss smør og litt salt på kok. Damp gulrotstavene under lokk i ca 5 minutter.
God middag!