Ovnsbakt torsk i dill- og purreløksaus med potet og smørdampet gulrot

Ovnsbakt torsk i dill- og purreløksaus med potet og smørdampet gulrot

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvetemel
    • melk
    • pepper
    • salt
    • smør
    • vann
    Torskefilet
    350 g
    Gulrot
    400 g
    Poteter
    350 g
    Minipurreløk
    0.50 stk
    Sitron
    0.50 stk
    Dill
    1/2 pakke
    Hvetemel
    1 ss
    Smør
    1 ss
    Smør
    1 ss
    Melk
    2 dl
    Vann
    2,50 dl
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle før du har den i ovnen. Dette gjør fisken fastere, og sjansene for et vellykket resultat øker!

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Kutt purreløken i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i skiver. Finhakk dillen. Skrell og kutt gulrøttene i staver.
    Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Stek purreløken i 1-2 minutter, til løken er blank. Rør inn hvetemelet, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og smak til med salt. Skru ned temperaturen, og tilsett dillen og saften fra sitronen.
    Skjær torsken i porsjonsstykker. Fordel fiskestykkene i en ildfast formen, og hell over dill- og purreløksausen. Stek i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
    Sett en kjele med 5 dl vann, 1 ss smør og litt salt på kok. Damp gulrotstavene under lokk i ca 5 minutter.
    God middag!