Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Tomat
2 stk
Vårløk
½ pakke
Lime
1 stk
Salt
Hjertesalat
1 pakke
Kyllingbryst
300 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Grove hamburgerbrød
4 stk
Tomatsalsa
1 beger
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne marinere kyllingfiletene om du har tid. Finhakk hvitløk og ferske eller tørkede urter. Bland det sammen med olivenolje og limesaft, og ha alt i en plastpose eller bolle. La filetene marinere i en times tid eller over natten. Ønsker du mer metning til denne retten, passer stekte poteter eller søtpoteter godt. Del da potetene i båter eller skiver, og vend inn olje, salt og pepper. Bak potetene møre på 220 grader varmluft. De trenger omtrent 25 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Les gjerne gjennom hele oppskriften med en gang, da går matlagingen raskere (se tips).
Del tomat i terninger og vårløk tynne skiver. Ha grønnsakene i en skål og smak til med limesaft, salt og pepper. Skyll hjertesalaten og tørk den med papir. Skjær den i strimler og bland den sammen med tomatblandingen rett før servering.
Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får halve kyllingfileter. Da går stekingen raskere. Stek kyllingfiletene i 2–4 minutter på hver side og krydre dem med salt og pepper. La kyllingen hvile i noen minutter før servering.
Varm hamburgerbrødene et par minutter i ovnen.
Server kyllingfilet med hamburgerbrød, salat og tomatsalsa ved siden av.
150 g
Hamburgerbrød: 1 stk
Tomatsalsa: 2 ss
Salat og grønnsaker:
Kaloriinnhold: 395 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!