Indisk gryte med karbonadedeig og linser
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soya
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
- vann eller kyllingbuljong
Fullkornsris
1 pose
Vann
Litt salt
Karbonadedeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Daal
1 pakke
Brokkolibuketter
1 pakke
Spinat
1 pakke
Vann eller kyllingbuljong
2–3 dl
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Daal er en vegetarisk linsegryte med kokosmelk, grønnsaker, ingefær, hvitløk, curry og kyllingkraft. Vi har tilsatt kjøtt, men om du ønsker det kan du la være å ha i kjøttet, så har du en vegetarisk rett! Linser er proteinrike og har et høyt innhold av fiber, som gir økt metthetfølelse.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Brun kjøttet i en forvarmet vid kjele med olje. Det er viktig at kjelen er god og varm og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe. Krydre med salt og pepper.
Vend inn daal med linser, buljong/vann, brokkoli og spinat. La gryta småkoke i 5–7 minutter, til alt er gjennomvarmt. Juster konsistensen med buljong. Smak til med salt og pepper.
Finhakk koriander og strø den over gryta ved servering.
Server indisk linsegryte med fullkornris og koriander.
100 g
Indisk gryte: 450 g
Energiinnhold: 365 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!