Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Gluten·
- Fisk
Basisvarer:
- Hvetemel
- kyllingkraft-/buljong
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1-2 fedd
Salt
Parmesan
1 pakke
Bladpersille
1/2 pakke
Kyllingkraft-/buljong
9 dl
Kyllingkraft-/buljong
9 dl
Risottoris
200 g
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Fløte-/rømmemiks
1 pakke
Sitronsaft
1/2 stk
Rømmemiks
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Sjampinjong
1 pakke
Seifilet
650 g
Salt
Hvetemel
2-4 ss
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
En skvett hvitvin i risottoen gjør underverker. Tilsett denne etter at risen er blankstekt og la den koke inn før du sper med buljong. ½ dl vin er nok for å gi en fin friskhet til den rike risottoen. Du kan fint droppe å vende fisken med mel hvis du ønsker den glutenfri.
Kok opp kraft eller buljong.
Finhakk løk og hvitløk, og fres det i olje i en kjele.
Tilsett risen og la den frese med i noen minutter på lav varme til løken er blank.
Spe med varm buljong, omtrent 3 dl av gangen. La væsken koke nesten helt inn mellom hver gang du sper på nytt. Rør jevnt og godt underveis. Totalt trenger risottoen 16 minutter koketid i tillegg til et par minutters hvile etterpå. En risotto skal være løsere enn en grøt, men væsken skal ikke renne ut av den.
Mens risottoen småkoker, varm opp en stekepanne på høy temperatur og ha i olje.
Del sjampinjongene i 4 og tilsett dem til pannen. Stek soppen til den er gyllen og krydre med salt og pepper.
Løft ut soppen og legg den på en tallerken. Eventuelt kan du blande den inn i risottoen når den er klar.
Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i hvetemel. Varm opp litt olje og smør i samme panne som du brukte til å steke soppen. Når det freser livlig, legg i fisken og stek den gyllen på begge sider på middels+ temperatur.
Riv parmesan og finhakk persille. Når risottoen er klar, smak den til med olje, sitronsaft, parmesan, finhakket persille, pepper og eventuelt litt salt.
God middag!