Svinekotelett i brun saus med potetmos og grønnsaker

Svinekotelett i brun saus med potetmos og grønnsaker

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Grønne bønner
½ pakke
Rød paprika
½ stk
Squash
½ stk
Svinekoteletter
250 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Vann
½ dl
Potetmos
1 pakke
(Laktose)
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du litt sennep eller en skive eller to med brunost i den brune sausen blir den ekstra god!

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Sett over en kjele med vann til å varme opp potetmos og saus.
Skjær av endene på de grønne bønnene. Del bønnene i to. Skjær paprika og squash i terninger. Knus hvitløken med bredsiden av en kniv på skjærefjølen. Varm opp en stekepanne med olje og stek svinekoteletten på medium høy varme i 3–4 minutter på hver side. Ha koteletten over i en ildfast form. Kok ut stekepannen med litt vann, og hell sjyen du får over i den ildfaste formen. Ha grønnsakene på toppen, dekk formen til med aluminiumsfolie og sett den i ovnen. Stek kjøtt og grønnsaker til alt er mørt. Det tar omtrent 15–20 minutter.
Ha posene med potetmos og brun saus i det kokende vannet og la dem koke i 10–15 minutter. Server svinekotelett med potetmos, grønnsaker og brun saus. Bland gjerne stekesjyen fra formen inn i sausen.
God middag!