Sprø torsk med sauterte grønnsaker og potetmos

Sprø torsk med sauterte grønnsaker og potetmos

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Panert torsk
1 pakke
(Fisk, Hvete)
Potetmos
1 pakke
Smør
4 ss
Sjalottløk
1 stk
Kapers
1-2 ss
Kruspersille
½ pakke
Sitron
½-1 stk
Rødløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Tomat
2 stk
Spinat
1 pakke
Smør
1 ss
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til potetmosen med en skje eller to med sennep.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft og kok opp en stor kjele med vann til potetmos.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen og stek fisken til den er gyllen og sprø. Det tar omtrent 15 minutter.
Legg posen med potetmos i det varme vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Hakk sjalottløk, kapers og persille. Ha smør i en kjele og la det koke til det blir lett brunet. Rør i smøret med jevne mellomrom så det ikke brenner seg. Tilsett sjalottløk, kapers, persille og sitronsaft rett før servering.
Kutt rødløk i båter og tomater i store terninger. Skyll spinaten og tørk den lett. Varm opp en stekepanne med olje, ha i løken og la den surre til den er myk. Tilsett tomatene og vend inn spinaten. Grønnsakene er ferdige når spinaten har falt lett sammen. Ha på smør og smak til med salt og pepper.
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen over i et serveringsfat (se tips).
Server sprø torsk med sauterte grønnsaker, potetmos og kaperssmør.
God middag!