Vossakorv med bakte rotgrønnsaker og sennepssaus
Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
300-400 g
Gulrot i staver
1 pakke
Kålrot i staver
1 pakke
Rødbete
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Kruspersille
½ pakke
Vossakorv
350 g
Brun saus
1 pakke
Foxy Lady-sennep
1-2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbeter inneholder mye farge, så bruk forkle og eventuelt plasthansker for å unngå flekker og rosa fingre. Pølsene kan stekes i en stekepanne om du heller ønsker det.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft og kok opp en stor kjele med vann til koking av vossakorv og saus.
Skyll potetene og kutt dem i båter. Skrell beten og kutt også den i båter (se tips). Skyll gulrotstavene og kålrotstavene. Ha poteter og grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Om brettet blir veldig fullt, kan du fordele det utover to brett. Knus hvitløken med flatsiden av en knivegg og bland den inn i grønnsakene. Bland også inn olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek poteter og grønnsaker til det er mørt. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Vossakorven og den brune sausen skal trekke i emballasjen i det kokende vannet i omtrent 15 minutter. Når vossakorven har kokt i 15 minutter, løft den ut av vannet og ta den ut av pakken, del den i porsjonsstykker og lag snitt i skinnet. Lag plass til pølsene på stekebrettet og stek dem sammen med grønnsakene i omtrent 5–10 minutter.
Ha sausen over i en skål og rør inn sennepen.
Server vossakorv med ovnsbakte poteter, grønnsaker og sennepssaus.
God middag!