Meksikansk tomatsuppe

Meksikansk tomatsuppe

Ny oppskrift
Under 25 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Brunt sukker/honning (kan sløyfes)
  • kjøttbuljongterning
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Kjøttdeig
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Rød chili
½ stk
Three spice
½–1 pakke
Passata
1 flaske
Kjøttbuljongterning
1 stk
Vann
7 dl
Brunt sukker/honning (kan sløyfes)
1 ss
Salt
Langbrød av fullkorn
2 stk
(Gluten)
Mais
1 pakke
Røde bønner
1 boks
Koriander
½ bunt
Rømmekolle
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt brødene i trekanter, pensle dem med olje og dryss over litt chilipulver eller annet krydder. Fordel trekantene utover et stekebrett kledd med bakepapir. Stek brødene til de blir sprø, omtrent 15 minutter. Snu dem halvveis.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kutt løk, hvitløk og chili i biter. Du trenger ikke være nøye på å kutte grønnsakene pent, de skal nemlig kjøres sammen med en stavmikser senere.
Varm opp en vid kjele med olje. Brun kjøttdeigen og ha den over i en skål. Ha løk, hvitløk og chili i kjelen. Tilpass mengden chili til din familie. Ønsker du en sterkere suppe, beholder du frøene i chilien, men har du familiemedlemmer som er vare for det streke kan du velge å droppe chilien helt. La grønnsakene surre til løken er blank. Tilsett tacokrydder, passata, buljong og vann. La suppen koke i 10–15 minutter. Kjør suppen sammen med en stavmikser.
Stek langbrødet i 2–3 minutter (se tips). Hell av vannet på maisen og de røde bønnene, og skyll det godt i kaldt vann. Hakk koriander.
Kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med sukker eller honning, salt og pepper. Ha kjøttdeigen tilbake i suppen sammen med maisen og bønnene. Eventuelt kan du servere elementene hver for seg. La suppen småkoke i 2–3 minutter til.
Server meksikansk tomatsuppe toppet med rømme og koriander, og med brød ved siden av.
Dette er en stor porsjon med suppe. Om det blir mye til overs kan den fint spises som et måltid senere i uken, eller du kan fryse den og ta den ut en annen dag du trenger et raskt måltid.
God middag!