Pannestekt isgalt med pilaffris, lun squashsalat med fetaost, spinat og tzatzikiyoghurt
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Gul løk
½ stk
Garam masala
½ pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Basmatiris
125 g
Vann
2½ dl
Squash
1 stk
Spinat
100 g
Gulrøtter
2 stk
Fetaost
50 g
Olivenolje
1 ss
Isgalt
375 g
Yoghurt
150 g
Tzatzikikrydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 545 kcal
- Fett:
- 10 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Squash og isgalt er godt å grille. Pensle dem med olje, og bruk en ren grillrist så de ikke setter seg fast.
Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Tilsett garam masalakrydderet, buljongen, 2½ dl vann og risen. Kok opp og kok risen som anvist på pakken.
Skyll squashen og spinaten. Kutt squashen i omtrent 1 cm tynne skiver. Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek squash- og gulrotskivene i to omganger, legg dem utover en tallerken, og vend inn spinaten. Smuldre over fetaosten, drypp over 1 ss olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk av den. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp stekepannen du brukte til squashen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, til den flaker seg ved et lett trykk.
Ha yoghurten i en skål, og rør inn tzatzikikrydderet. Smak til med salt og pepper.
God middag!