Crispy Kentucky Chicken med maiskrem og ovnsbakte poteter og brokkoli

Crispy Kentucky Chicken med maiskrem og ovnsbakte poteter og brokkoli

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Egg
    • hvetemel
    • melk
    • olje
    • salt
    • smør
    Kyllinglårklubber
    600 g
    Maiskorn
    1 pakke
    Panering
    1 pakke
    Brokkoli
    1 stk
    Gul løk
    0.50 stk
    Poteter
    350 g
    Chipotlemiks
    0.50 pakke
    Melk
    0.50 dl
    Smør
    1 ss
    Olje
    2 dl
    Egg
    1 stk
    Hvetemel
    1 dl
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha noen dråper med tabasco i maiskremen for en mer spicy smak.

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Knekk eggene i en skål, og rør dem sammen med en gaffel. Bland 2 dl hvetemel og chipotlemoiksen sammen i en annen skål, og ha paneringen i en tredje skål. Vend kyllinglårene først i hvetemel- og chipotleblandingen, deretter i eggeblandingen og til slutt i paneringen.
    Kutt potetene i grove biter. Fordel potetbitene utover et stekebrett, og vend inn litt olje og salt. Stek potetene i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
    Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllinglårene, i to omganger, i 2-3 minutter på hver side. Legg kyllinglårene over på et stekebrett med bakepapir, og stek videre i ovnen, under potetene, i 20-25 minutter. Smak til med salt når kyllinglårene er ferdigstekte.
    Del brokkolien i små buketter. Legg brokkolien oppå potetene, og stek i ovnen de siste 15 minuttene av potetenes steketid.
    Finhakk løken, og sil laken av maisen. Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek løken og maisen i 1-2 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 dl melk, 1 ss smør og litt salt, og kok opp. Kjør blandingen glatt med en stavmikser eller i en blender.
    God middag!