Crispy Kentucky Chicken med maiskrem og ovnsbakte poteter og brokkoli
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- melk
- olje
- salt
- smør
Kyllinglårklubber
600 g
Maiskorn
1 pakke
Panering
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Gul løk
0.50 stk
Poteter
350 g
Chipotlemiks
0.50 pakke
Melk
0.50 dl
Smør
1 ss
Olje
2 dl
Egg
1 stk
Hvetemel
1 dl
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha noen dråper med tabasco i maiskremen for en mer spicy smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Knekk eggene i en skål, og rør dem sammen med en gaffel. Bland 2 dl hvetemel og chipotlemoiksen sammen i en annen skål, og ha paneringen i en tredje skål. Vend kyllinglårene først i hvetemel- og chipotleblandingen, deretter i eggeblandingen og til slutt i paneringen.
Kutt potetene i grove biter. Fordel potetbitene utover et stekebrett, og vend inn litt olje og salt. Stek potetene i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllinglårene, i to omganger, i 2-3 minutter på hver side. Legg kyllinglårene over på et stekebrett med bakepapir, og stek videre i ovnen, under potetene, i 20-25 minutter. Smak til med salt når kyllinglårene er ferdigstekte.
Del brokkolien i små buketter. Legg brokkolien oppå potetene, og stek i ovnen de siste 15 minuttene av potetenes steketid.
Finhakk løken, og sil laken av maisen. Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek løken og maisen i 1-2 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 dl melk, 1 ss smør og litt salt, og kok opp. Kjør blandingen glatt med en stavmikser eller i en blender.
God middag!