Fiskegryte med sei og grønnsaker servert med rundstykker
Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Seifilet
250 g
Helmelk
5 dl
Steinovnsbakte rundstykker
1 pakke
Gulrot
200 g
Banansjalottløk
1 stk
Sellerirot
300 g
Fiskebuljong
1 pakke
Fennikel
0.50 stk
Hvetemel
1,50 ss
Olje
Salt
Pepper
Smør
1 ss
Vann
1 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt kajennepepper i suppen hvis du liker det litt spicy!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell gulrøttene, selleriroten og banansjalottløken. Kutt gulrøttene og selleriroten i terninger, og kutt sjalottløken og fennikelen i tynne skiver.
Varm opp en stor kjele med 1 ss olje og 1 ss smør til høy varme. Stek løken og fennikelen i 2-3 minutter, til løken er myk. Rør inn 1,5 ss hvetemel, og spe på med 1 dl vann og 5 dl helmelk, litt og litt, under omrøring. Tilsett fiskebuljongen, gulrøttene og selleriroten, og skru temperaturen ned til middels varme. La gryten småkoke i ca. 5 minutter.
Varm rundstykkene i ovnen i 6-8 minutter.
Skjær fisken i terninger. Ha fisketerningene i gryten, og la dem trekke i ca. 4 minutter. Smak til gryten med salt og pepper.
God middag!