Sprøbakt kyllingbryst og pannestekt brokkoli med honning- og urtedressing

Sprøbakt kyllingbryst og pannestekt brokkoli med honning- og urtedressing

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kyllingbryst med skinn
420 g
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Smør
2 ss
Brokkoli
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Smør
1 ss
Honning
½–1 pakke
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
90 kcal
Fett:
4 g
Karbohydrater:
11 g
Protein:
3 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan droppe pankoblandingen om du vil. Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen, til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge på rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Skyll potetene, og skrell gulrøttene og løken. Kutt potetene og løken i båter, og gulrøttene i staver. Knus hvitløken med den flate siden av en kniv. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er møre.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Bland sammen pankoen, 2 ss smeltet smør og potetkrydderet i en skål. Dekk kyllingen med pankoblandingen. Legg kyllingen på stekebrettet sammen med grønnsakene, og stek den med grønnsakene de siste omtrent 15 minuttene av grønnsakenes steketid (se tips). La kyllingen hvile i 5 minutter, og kutt den i skiver ved servering. 
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i 3–4 minutter. Tilsett rødkålen, og stek i 2–3 minutter til. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og krydre grønnsakene med salt og pepper.
Bland sammen honningen og urtedressingen i en skål.
God middag!