Ovnsbakt torsk med dampede grønnsaker, poteter, valnøttsmør og persille

Ovnsbakt torsk med dampede grønnsaker, poteter, valnøttsmør og persille

Ny oppskrift
Under 22 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Valnøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Torskefilet
350 g
Poteter
350 g
Bladpersille
1/2 pakke
Smør
25 g
Rosenkål
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Sitron
1/4 stk
Blomkål
1 stk
Fiskekrydder
1 pose
Vann
1/2 l
Smør
1 ts
Soyasaus
1/2 ss
Banansjalottløk
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha et knust hvitløksfedd og en spiseskje smør i pannen med fisken mot slutten av steketiden. Øs smøret over fisken med en spiseskje mens den steker. Dette gir ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok opp ca 350 g folvapoteter i en kjele med vann, og la potetene koke i ca 20 minutter eller til møre.
Ha ca 350 g torskefilet i porsjonsstykker i en ildfast form, og topp med i litt olje, 1 pk fiskekrydder og litt salt. Stek i ovnen i 8-13 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Finhakk 1 stk banansjalottløk. Knus 1 pk valnøtter lett i pakken eller grovhakk de, og rist de i en tørr panne i ca ett minutt. Ha på ca ca 25 g smør, finhakket løk og la smelte smøret smelte. La surre i pannen til løken er blank. Smak til med ca 1 ts soyasaus og saft fra 1/4 stk sitron.
Kok opp ca 1/2 l vann og 1 ts smør i en kjele med lokk. Del opp 1 stk blomkål i mindre buketter. Damp blomkål og 1 pk rosenkål i ca 3 minutter under lokk.
Finhakk 1/2 pk persille og vend inn i valnøttsmøret rett før servering.
577 kcal
46 g
33 g
26 g
God middag!