Kyllingbryst med sopp- og grønnkålbygotto, bakt gulrot og Gran Biraghi
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Bygg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Kyllingbryst
300 g
Byggkorn
1 pakke
Hønsebuljong
1/2 pakke
Gul løk
1/2 stk
Gulrot
400 g
Grana Padano
1 stk
Sitron
1/4 stk
Grønnkål
100 g
sopp-/porcinipulver
1/2 pakke
Vann
4 dl
Salt
Pepper
Olje
Vann
1.25 dl
Aubergine
1/2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rør gjerne inn en spiseskje creme fraiche i bygottoen for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok opp rikelig med vann og litt salt i en kjele. Tilsett 1 pk byggkorn, og kok opp. Skru ned varmen, og la byggkornene koke på svak varme, under lokk, i 18-20 minutter.
Finsnitt 1/2 pk grønnkål. Skrell og kutt ca 400 g gulrot og 1/2 stk aubergine i terninger. Ha gulrot og aubergine i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca 20 minutter, eller til grønnsakene er møre og gyldne. Finhakk 1/2 stk gul løk.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek ca 300 g kyllingfilet, delt i 1-2 minutter på hver side. Ha så kyllingen i formen med gulrøttene, og stek videre i 8-10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i 1-2 minutter før den serveres for et saftigere resultat.
Finsnitt 1/2 pk grønnkål, og skrell og finhakk 1 stk banansjalottløk.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken i ca 2 minutter, til den er blank, og ha i byggkornene. Tilsett 1 1/4 dl vann, 1/2 pk hønsebuljong, 1/2 pk skogsoppulver og grønnkål, og la væsken koke inn. Rør inn 1 stk grana pedano, og smak til med saft fra 1/4 stk sitron rett før servering.
God middag!