Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Honning
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
1 pose
Vann
Litt salt
Soyasaus
1 dl
Lime
½ stk
Honning
1 ss
Rød chili
½ stk
Kinesisk hvitløk
1/3 stk
Ingefær
½ ss
Koriander
½ bunt
Laksefilet
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Agurk
½–1 stk
Vårløk
½ pakke
Spinat
1 pakke
Tomat
2 stk
Koriander
½ bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsaker og fisk kan også wokes raskt og serveres som en varm rett, med fullkornsris ved siden av. I enkelte oppskrifter på ponzusaus brukes også riseddik. Du kan gjerne ha i dette om du er glad i det. Liker du det sterkt, bruk mer chili i retten. Ristede sesamfrø eller cashewnøtter passer godt til.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Bland sammen soyasaus, limesaft og honning. Finhakk chili, hvitløk, ingefær og koriander, og rør det inn. Juster mengden chili til din familie. La sausen stå på benken og trekke smak mens du lager ferdig resten av middagen.
Skyll agurk, vårløk, spinat og tomat. Tørk av grønnsakene med tørkepapir. Skjær agurk i tynne strimler, tomat i grove terninger og vårløk i ringer.
Tørk av fisken og kutt den i tommeltykke terninger. Varm opp en stekepanne og stek laksebitene raskt i litt olje slik at de får stekeskorpe, men fortsatt er rosa i kjernen. Krydre med salt og pepper.
Server alle elementene på et stort fat og la alle lage seg sin egen bowl. Pynt med koriander. Ha ponzusausen over til slutt.
125 g
Fullkornsris: 100 g
Ponzuasus: 2 ss
Grønnsaker: 150
Energiinnhold: 485 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!