Gratinert makaroniform med chorizokjøttsaus
Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
Makaroni
200 g
Blomkål
1 stk
Chorizodeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Løk
½ stk
Minipurreløk
½ stk
Hakkede tomater
1 boks
Salt
Sukker
1 ss
Bechamelsaus
1 pakke
Revet ost
1 pakke
Extra virgin olivenolje
2 ss
Balsamicoeddik
1 ss
Salt
Tobladssalat
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ønsker det kan du servere kjøtt, pasta og saus hver for seg. Da går det litt raskere. I så fall bør osten blandes inn i bechamelsausen.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft og kok opp rikelig med vann til makaroni og blomkål. Del blomkål i små buketter. Kok makaronien i 8 minutter og blomkålbukettene i 4 minutter. Hell pasta og blomkål over i et dørslag når det er ferdigkokt. La det renne godt av seg og ha det deretter tilbake i kjelen. Legg over et lokk.
Del purren i to og skyll den godt. Del både den og den gule løken i tynne båter. Varm opp en stekepanne med olje og stek chorizodeigen. Stek den gjerne i flere omganger slik at den blir stekt og ikke kokt. Ha purreløk og gul løk i pannen med kjøttet og stek videre til det er blankt. Ha på hakkede tomater og kok opp. Smak til med salt, pepper og litt sukker. Ha kjøttsausen i en ildfast form.
Bland pasta og blomkål med bechamelsausen og halve pakken med ost. Fordel blandingen over kjøttet i formen og dryss over resten av osten. Sett formen i ovnen og stek gratengen i omtrent 10 minutter, til den er gjennomvarm og osten har smeltet.
Bland sammen olje, balsamico, salt og pepper. Ha dressingen over salaten og server den til makaroniformen.
God middag!