Laks med agurksalat, poteter og urtedressing
Roede

Laks med agurksalat, poteter og urtedressing

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • margarin
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Margarin
1 ss
Rømmekolle
1 pakke
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
502 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
31 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke laksen i stekeovnen. Ha laksen i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek laksen i ovnen i 10–12 minutter ved 200 grader.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll agurken og reddikene. Kutt agurken og reddikene i tynne skiver, eller riv dem på den grove siden av et rivjern. Bland sammen agurken, reddikene, 1 ts sukker, 2 ss eddik, litt salt og pepper i en skål. La agurksalaten stå på benken frem til servering.
Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side.
Bland sammen rømmekollen og kryddermiksen i en serveringsskål.
Kutt den halve sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
 Laks: 125 g Potet: 150 g Agurksalat: 100 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!