Torsk med ertepuré, poteter, gulrøtter, bacon og gressløk

Torsk med ertepuré, poteter, gulrøtter, bacon og gressløk

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Melk
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Torskefilet
    300 g
    Poteter
    350 g
    Erter
    1 pakke
    Baconterninger
    100 g
    Gulrot
    300 g
    Gressløk
    1/2 pakke
    Sitron
    1/2 stk
    Melk
    1 dl
    Smør
    Salt
    Pepper
    Olje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Smak gjerne til ertepurèen med litt sitronsaft for ekstra god smak!

    Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøtter i punkt 5.
    Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Skjær fisken i porsjonsstykker.
    Kok opp 1 dl melk i en liten kjele. Tilsett ertene og 1 ts smør, og la det koke i 1-2 minutter. Kjør blandingen glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.
    Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og stek baconet i 3-4 minutter, eller til det er gyllent. Legg baconet til side på en tallerken.
    Kok gulrøttene sammen med potetene de siste ca. 5 minuttene av koketiden.
    Ha litt olje i pannen, og varm den opp igjen til høy varme. Stek fisken i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ha baconet tilbake i pannen, og ha i 2 ss smør. Smak til med saft fra sitronen.
    Finhakk gressløken, og topp fisken med gressløken før servering.
    549 kcal Protein: 44 g. Karbohydrat: 44 g. Fett: 19 g.
    God middag!