Torsk med ertepuré, poteter, gulrøtter, bacon og gressløk
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Torskefilet
300 g
Poteter
350 g
Erter
1 pakke
Baconterninger
100 g
Gulrot
300 g
Gressløk
1/2 pakke
Sitron
1/2 stk
Melk
1 dl
Smør
Salt
Pepper
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til ertepurèen med litt sitronsaft for ekstra god smak!
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøtter i punkt 5.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Skjær fisken i porsjonsstykker.
Kok opp 1 dl melk i en liten kjele. Tilsett ertene og 1 ts smør, og la det koke i 1-2 minutter. Kjør blandingen glatt med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og stek baconet i 3-4 minutter, eller til det er gyllent. Legg baconet til side på en tallerken.
Kok gulrøttene sammen med potetene de siste ca. 5 minuttene av koketiden.
Ha litt olje i pannen, og varm den opp igjen til høy varme. Stek fisken i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ha baconet tilbake i pannen, og ha i 2 ss smør. Smak til med saft fra sitronen.
Finhakk gressløken, og topp fisken med gressløken før servering.
549 kcal
Protein: 44 g. Karbohydrat: 44 g. Fett: 19 g.
God middag!