Tyrkisk lammekebab med tomatsalat og syltet rødløk
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Med denne retten kan du drømme deg tilbake til de deilige, lett krydrede smakene du finner rundt Middelhavet. En autentisk matopplevelse.
Med denne retten kan du drømme deg tilbake til de deilige, lett krydrede smakene du finner rundt Middelhavet. En autentisk matopplevelse.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Couscous med urter
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Lammekjøttdeig
300 g
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Salt
¼ ts
Urtedressing
1 pakke
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
½ stk
Syltet rødløk
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 618 kcal
- Fett:
- 9 g
- Karbohydrater:
- 111 g
- Protein:
- 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan du fint tilberede på grillen. Klem lammekjøttdeigen rundt 3 grillpinner, pensle med olje, og grill til kjøttet er gyllent. Kjøttspydet er ferdig når du lett kan dra ut grillpinnen.
Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet.
Bland sammen lammekjøttdeigen, litt av det tyrkiske krydderet og ¼ ts salt. Stek en prøvekake, og tilsett mer av krydderet hvis du vil. Del kjøttdeigen i tre, og form hver del til en pølse, klem pølsene litt flate (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i 4–5 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll agurken, riv den på den grove siden av et rivjern, og klem ut vannet. Bland sammen agurken og urtedressingen i en serveringsskål.
Kutt, skyll og tørk salaten. Skyll tomaten, kutt den i skiver, og legg den på en tallerken. Ha salaten over, drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Hell laken av rødløken, og server den til retten.
God middag!