Tyrkisk lammekebab med tomatsalat og syltet rødløk

Tyrkisk lammekebab med tomatsalat og syltet rødløk

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Med denne retten kan du drømme deg tilbake til de deilige, lett krydrede smakene du finner rundt Middelhavet. En autentisk matopplevelse.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Couscous med urter
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Lammekjøttdeig
300 g
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Salt
¼ ts
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
½ stk
Syltet rødløk
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
618 kcal
Fett:
9 g
Karbohydrater:
111 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan du fint tilberede på grillen. Klem lammekjøttdeigen rundt 3 grillpinner, pensle med olje, og grill til kjøttet er gyllent. Kjøttspydet er ferdig når du lett kan dra ut grillpinnen.

Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet.
Bland sammen lammekjøttdeigen, litt av det tyrkiske krydderet og ¼ ts salt. Stek en prøvekake, og tilsett mer av krydderet hvis du vil. Del kjøttdeigen i tre, og form hver del til en pølse, klem pølsene litt flate (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i 4–5 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll agurken, riv den på den grove siden av et rivjern, og klem ut vannet. Bland sammen agurken og urtedressingen i en serveringsskål. 
Kutt, skyll og tørk salaten. Skyll tomaten, kutt den i skiver, og legg den på en tallerken. Ha salaten over, drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Hell laken av rødløken, og server den til retten.
God middag!