Bøkerøkte koteletter med grønnsaksblanding og raita

Bøkerøkte koteletter med grønnsaksblanding og raita

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Paprikapulver
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Paprikapulver
2 ts
Røkte koteletter
500 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Løk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Finsnittet hodekål
150 g
Smør
2 ss
Grønne erter
125 g
Raita
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke vil servere koteletter, kan du velge å skjære kjøttet av beinet og videre i strimler før du steker det sammen med grønnsakene.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Vask poteter og kutt dem i båter. Ha potetbåtene over på et stekebrett og ha på olje, salt, pepper og paprikapulver. Sett brettet i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om på potetene underveis for en jevnere steking.
Ha svinekotelettene over på en tallerken og krydre dem med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på høy varme, ha i olje og brun kotelettene i 2–3 minutter på hver side. Ha kotelettene over på stekebrettet med potetene etter hvert som de er ferdig brunet. Kotelettene skal stå minst 10 minutter i ovnen før servering.
Skjær løk i tynne båter. Varm opp en stekepanne med olje og stek løken til den blir lysebrun. Tilsett hodekål og smør, og stek det i et par minutter. Bland inn erter til slutt.
Server koteletter med stekt grønnsaksblanding, ovnsbakte poteter og raita.
God middag!