Sunt valg
Kyllingwok med brokkoli, paprika, soya- og ingefærsaus og eggenudler
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Smakfull wok med sprø grønnsaker og inspirasjon fra Kina. En mild rett som er en sikker familiefavoritt.
Smakfull wok med sprø grønnsaker og inspirasjon fra Kina. En mild rett som er en sikker familiefavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- vann
Nudler
125 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Vårløk
1 pakke
Brokkoli
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Strimlet kyllingfilet
350 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 621 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 60 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag stekte nudler av restene! Visp sammen 2 egg i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha restene i stekepannen, og vend inn eggeblandingen. Stek det hele til eggene har stivnet.
Kok nudlene i rikelig med lettsaltet vann i 3–5 minutter. Sil vannet av de ferdigkokte nudlene, og avkjøl dem i kaldt vann.
Skrell og finhakk hvitløken. Skyll vårløken i kaldt vann, og kutt den i skiver. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kutt paprikaen i strimler. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den er gyllen. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha litt mer olje i pannen om nødvendig. Stek brokkolien, paprikaen og hvitløken i 4–5 minutter. Ha kyllingstrimlene tilbake i pannen sammen med soya- og ingefærsausen, vårløken, nudlene og 1 dl vann. La woken småkoke i 2–3 minutter, til alt er gjennomvarmt.
Topp woken med de hakkede peanøttene.
God middag!