Hjemmelagde fiskekaker med limeduftende råkostsalat, kokte poteter og hvitløksdressing
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- olje
- pepper
- potetmel
- salt
Seifilet
700 g
Lime
1 stk
Gressløk
1 pakke
Mandelpoteter
700 g
Gulrot
600 g
Pepper
Salt
Olje
Egg
2 stk
Potetmel
1,5 ss
Ekstra lett crème fraîche
0,5 boks
Eple
1 stk
Kinesisk hvitløk
0,5 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek en liten test av fiskekakedeigen først. Da kan du justere til ønsket mengde salt og pepper før du steker fiskekakene.
Kok mandelpotetene i 20-25 minutter, eller til potetene er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene, og riv dem og eplet på et rivjern. Bland eplet og gulrøttene sammen i en serveringsskål, og smak til med saften fra halvparten av limen.
Finhakk gressløken. Skjær halvparten av fisken i grove terninger, og skjær den andre halvparten i små terninger.
Legg de grove fisketerningene i en blender eller i et litermål. Ha i eggene, potetmelet, 1 ts salt og litt pepper. Kjør blandingen sammen til en glatt deig i blenderen eller med en stavmikser. Rør inn gressløken og de små fisketerningene med en skje.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Legg toppede spiseskjeer med fiskefarse i stekepannen og trykk dem ut til små kaker. Stek fiskekakene i ca. 2 minutter på den ene siden, snu, og stek i ca. 1 minutt på den andre siden, eller til de er gjennomstekte.
Skrell og press hvitløken. Riv skallet (kun det grønne) fra den halve lime du brukte i punkt 2 på et rivjern. Bland limeskallet og hvitløken sammen med crème fraîchen i en serveringsskål.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
God middag!