Årets ribbemiddag

Årets ribbemiddag

Ny oppskrift
Under 3 timer
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Aluminiumsfolie
    • pepper
    • salt
    Ribbe
    3,5 kg
    Poteter
    2 kg
    Julepølser
    1 pakke
    Medisterkaker
    1 pakke
    Rosenkål
    1 pakke
    Surkål
    2 pakke
    Rødkål
    1 pakke
    Brun saus
    1 pakke
    Jingle Bell Rock-sennep
    1 glass
    Salt
    Pepper
    Aluminiumsfolie
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Dekk bordet dagen i forveien og finn frem serveringsfat, skåler og alt annet du trenger til serveringen. Legg sennepen i skåler, bare husk å dekke til med plastfolie. Da slipper du å bli stresset på julaften. Ønsker du å servere maten på varme fat og tallerkener, kan du ha tallerkenene i oppvaskmaskinen på et kort program slik at de er varme når de kommer ut. Hvis du sliter med å få svoren sprø, fungerer en gassbrenner eller skibrenner utmerket. Det er mange kokker som jukser med det  Å lage en timeplan over dagen kan være lurt, da får du ingen overraskelser. Lag den punktvis med for eksempel: kl. 13:00 Sette ribba i ovnen, kl. 13:45 Snu ribba, kl. 16:00 Sett over poteter.

    Sett stekeovnen på 230 grader.
    Krydre ribben godt med salt og pepper, og legg den i en langpanne med svoren ned. Ha 1-2 cm vann i bunnen av langpannen. Dekk langpannen med aluminiumsfolie, og stek ribben i ovnen i ca. 45 minutter. Fyll på med vann i bunnen av langpannen hvis vannet fordamper. Følg med på dette gjennom hele stekeprosessen.
    Ta langpannen ut av ovnen, og legg ribben til side. Legg en tallerken opp ned i bunnen av langpannen, og legg ribben oppå tallerkenen, med svoren opp. Tallerkenen skal gjøre at fettet renner vekk, slik at ribbesvoren blir sprø. Dekk til ribben med aluminiumsfolie, og stek den videre i 30-45 minutter.
    Skru ned temperaturen på ovnen til 200 grader, og fjern aluminiumsfolien. Stek videre i ca. 1,5 time.
    Hvis du ikke får sprø svor, kan du steke ribben øverst i ovnen på grillfunksjon eller på maks overvarme mot slutten av steketiden. Følg med, slik at svoren ikke svir seg.
    Ta ribben ut av ovnen, og la den hvile på et lunt sted i 30-45 minutter.
    Kok potetene i 20-30 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Sett en stor kjele med vann på kok. Legg posene med surkål og rødkål i vannet, og la dem koke i ca. 15 minutter. Fordel surkålen og rødkålen i skåler for servering, og smak til med salt og pepper.
    Skjær små snitt i julepølsene. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek pølsene og medisterkakene i 5-6 minutter, eller til de er gjennomstekte.
    Fjern de ytterste bladene fra rosenkålene, og kutt hver rosenkål i to. Kok rosenkålen i en egen kjele med litt salt i 3-4 minutter.
    Varm opp sausen på svak varme under omrøring. Smak til med salt, pepper og stekesjy fra ribben.
    Server med Jingle Bell Rock-sennepen.
    God middag!